Добрий день. У мене між зубами велика відстань. Чи є методи, які дозволяють позбутися від цього? Якщо це можливо, то як швидко це можна зробити?

Добрий день. Вашого опису недостатньо для того, щоб говорити про метод і тривалість лікування. Знадобиться клінічний огляд, який допоможе визначити причини утворення проміжків. Коригувати проблему можна за допомогою брекет-системи. Це тривале лікування - не менше одного року. Або шляхом виготовлення вінірів. Ця методика дає можливість провести корекцію в терміні до одного місяця. Більш точно все дізнатися можна на прийомі в нашій клініці.

Записатися на прийом можна за телефоном +38 (099) 522-88-98. Задати питання ви можете не тільки на сайті, але і в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

 

Моїй доньці три тижні і вона погано бере груди під час годування. Подруги сказали, що коротка вуздечка і треба проводити операцію. Чи не завадить це правильному формуванню щелепи? Чула, що підрізання вуздечки язика вважається не сучасним методом лікування. Тоді як бути?

Добрий день. Зробити довше вуздечку язика іншими способами, крім оперативного, немає можливості. Крім цього, коротка вуздечка надалі стане причиною фонетичних порушень у дитини. Операція досить проста і дитина легко її переносить. Для цього використовується лазер - це швидко і безболісно.

Якщо у вас ще залишилися питання, запишіться на консультацію в нашу клініку по телефону +38 (099) 522-88-98. Задати питання ви можете не тільки на сайті, але і в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

Добрий день. Хочу, щоб ви проконсультували мене з наступного питання. Близько семи років тому на весь верхній ряд і частину нижнього були встановлені металокерамічні коронки, а в корені були встановлені штирі з металу. За роки це все стало хитким, оголилося і має, м'яко кажучи, непривабливий вигляд. Знімні протези поки не хочеться ставити. Який вихід є з даної ситуації? Скільки імплантів потрібно встановлювати на верхню і нижню щелепу? Які коронки на них встановлюються? Чи є проблеми з приживлюваністю імплантів та які строки? Як довго триває операція і чи є наркоз? Прочитала дуже багато про це, але хотілося отримати коментар фахівця, спасибі.

Добрий день. Імплантація - це повністю прогнозоване лікування, а імпланти мають довічний термін служби. Тобто при дотриманні всіх норм і вимог, включаючи адекватне обстеження (томографія, розгорнутий аналіз крові), використанні якісних імплантів, штучні коріння приживаються практично завжди! Назвати кількість встановлюваних імплантів немає можливості, оскільки це можна зробити після обстеження, наявності панорамной рентгенограми. Вибір коронок залежить від естетичних вимог - від виробів з простого кобальто-хромового сплаву до цирконію. Операція, як правило, займає від одного до чотирьох годин і проводиться під седацією. У своїй практиці ми використовуємо різні імпланти, а одними з найбільш затребуваних є вироби компанії Straumann, на які виробник дає довічну гарантію. Записуйтеся на прийом в нашу клініку. Під час первинної консультації ми складемо повний план лікування. Всю необхідну апаратну діагностику можна пройти у нас. Ваш лікар - Грибинюк Олексій Євгенович.

Записатися на прийом можна за телефоном +38 (099) 522-88-98. Задати питання ви можете не тільки на сайті клініки, а й в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

Добрий день. Підкажіть, чи можливо відновлення зуба, якщо він обламався врівень з яснами? Його вже відновлювали за допомогою штифтів, але він протримався близько року. І тепер ось нарощений зуб знову відколовся на рівні ясен, рухається, але тримається і їжа потрапляє всередину. Абсолютно не розумію, що мені робити. Видаляти не хочеться, дайте пораду, будь ласка.

Добрий день. Зробити будь-які висновки можна тільки після клінічного і рентгенологічного дослідження: потрібно бачити зуб, ситуацію з прикусом. Запишіться на прийом в стоматологію VERNO по телефону +38 (099) 522-88-98. У нас є всі можливості, щоб допомогти вам.

Задати питання ви можете не тільки на сайті клініки, а й в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

 

Добрий день. Відламався зуб і як на зло передній - «двійка». Відламався під самі ясна. Наростили з використанням штифта, але після місяця експлуатації штифт випав з нарощеними зубом. Коли пішла до того ж стоматолога, то він сказав, що лопнув корінь. Зараз так і ходжу, вставляю «зуб» в канал і регулярно полощу. Хотіла б відновити зуб за допомогою імпланту і потребую вашої консультації. Спасибі.

Добрий день. Бачу, що ви не з Харкова або Змієва, де розташовані наші клініки. Якщо у вас є можливість приїхати до нас - ми обов'язково допоможемо вам. Заочно сказати що-небудь не можна, особливо враховуючи, що зуб розташований в естетично важливій зоні, тобто в «зоні посмішки». Зволікати з видаленням не варто, оскільки зменшується обсяг кістки навколо зуба. Без зуба на час лікування ви не залишитеся, оскільки існує безліч варіантів тимчасових конструкцій. Запишіться на консультацію за телефоном +38 (099) 522-88-98 або залиште свій телефон - ми зателефонуємо вам і обговоримо всі деталі.

Задати питання ви можете не тільки на сайті клініки, а й в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

 

Добрий день. Нещодавно прочитала про базальну імплантацію. Але до кінця так і не зрозуміла, кому вона показана, в яких випадках до неї вдаються. Спасибі.

Добрий день. На відміну від класичної імплантації, базальна може проводитися у пацієнтів з повною або частковою атрофією кісткових структур. Установка імпланта здійснюється в базальний шар кістки, який не розсмоктується, тому у відновленні втраченого обсягу кістки необхідності немає.

Відновлюється повністю вся щелепа або проводиться відновлення сегментами (мінімум 3-4 імпланта). Поодинокі реставрації не проводяться, оскільки дуже важливо рівномірно розподілити навантаження між имплантами під час пережовування їжі, і саме ця особливість забезпечує швидку остеоінтеграцію (за рахунок посиленого кровообігу).

Записатися на консультацію в нашу стоматологію можна по телефону +38 (099) 522-88-98 або залишивши заявку на нашому сайті - ми передзвонимо вам.

Задати питання ви можете на сайті в розділі «Питання» або в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

Добрий день. Два дні тому видалила «вісімку», яка почала боліти на тлі гаймориту. Після операції зберігається невелика кровотеча. Чи можна зупинити його якось? Я використовую марлеві пов'язки, змочені в перекису водню, але місце видалення зуба все одно кровоточить. Порадьте, будь ласка, що робити.

Добрий день. Для того щоб ми могли дати рекомендації вам потрібно пройти огляд. Відразу після видалення зуба в лунці утворюється кров'яний згусток, наявність якого є необхідною умовою для початку епітелізації. Цілісність кров'яного згустку могла бути порушена через порушення вами рекомендацій лікаря. У деяких випадках може знадобитися ушивання лунки. Запрошуємо вас на консультацію в клініку «Вірно», щоб визначити істинні причини проблеми і обов'язково їх усунемо.

Записатися на консультацію в нашу стоматологію можна по телефону +38 (099) 522-88-98 або залишивши заявку на нашому сайті - ми передзвонимо вам.

Задати питання ви можете на сайті в розділі «Питання» або в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

Добрий день. У мене один зуб зовсім зруйнувався і всередині, по всій видимості, теж нічого не залишилося. Чи є можливість видалити цей зуб і на його місце встановити новий, але при цьому обійтися без моста? Чула про порцелянові зуби, які встановлюються безпосередньо в ясна. Спасибі.

Добрий день. Відновити зуб без застосування мостовидних конструкцій можна за допомогою імплантації. Для визначення можливості установки імпланта, вибору методу, вам потрібно записатися на консультацію, під час якої буде складено план лікування, ви дізнаєтеся терміни лікування, його вартість.

Запишіться на прийом по телефону +38 (099) 522-88-98 або залиште заявку на сайті - ми передзвонимо вам самі!
Щоб задати питання використовуйте наші акаунти в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

Добрий день. Скажіть, будь ласка, чи потрібно видаляти ретініровану вісімку, якщо вона лежить під кутом і під нею близько 5 мм кістки. І які ризики при видаленні?

Добрий день. Ретініровані «вісімки» видаляють в тому випадку, якщо вони є причиною локального пародонтиту сьомих зубів або якщо вони не прорізалися повністю, через що регулярно виникає запалення слизових оболонок навколо зуба. Також «вісімки» підлягають видаленню, якщо вони стали причиною розвитку фолікулярної кісти. Що стосується наслідків видалення, то травма при видаленні мінімальна, оскільки зуб сегментується, що дозволяє уникнути руйнування лунки. При глибокому розташуванні коронки може знадобитися розріз ясен і часткове видалення верхньої і зовнішньої стінки лунки зуба. Це пов'язано з виникненням післяопераційного набряку, який, як правило, зникає протягом тижня. Ми робимо все, щоб мінімізувати ускладнення будь-якого роду і застосовуємо ефективні анестетики. Запрошуємо вас на консультацію в клініку VERNO.

Записатися на прийом в клініку можна по телефону +38 (099) 522-88-98 або залишивши заявку на сайті - ми передзвонимо вам самі!
Щоб задати питання використовуйте наші акаунти в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

 

Добрий день. Зіткнулася з такою ситуацією: у мене встановлений міст, і зуби під ним стали мене часто турбувати. Чи можна видалити міст і поставити новий. Якщо ні, то можна видалити всю конструкцію і встановити імпланти?

Добрий день. Для того щоб оцінити ситуацію потрібно провести рентгенологічне дослідження, при необхідності зняти мостовидний протез і проаналізувати стан опорних зубів, а також зробити рентгенологічне дослідження. Якщо будуть виявлені істотні періапікальні зміни, ураження коренів, надмірна рухливість зубів, тоді можна розглянути питання про встановлення дентальних імплантов. Запишіться на консультацію в клініку VERNO, щоб пройти огляд і скласти план лікування.

Щоб записатися на прийом використовуйте телефон +38 (099) 522-88-98 або залиште заявку на сайті - ми передзвонимо вам самі!

Поставити своє запитання ви також можете в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

 

Добрий день. Ріжеться зуб мудрості і боляче. Чи можна якось прибрати больові відчуття? Спасибі.

Добрий день. Найчастіше дискомфорт викликає «капюшон» зуба мудрості - це складка слизової тканини, яка не дає зубу прорізатися. Для того щоб прибрати дискомфорт проводиться процедура - висічення капюшона. Проходить вона під анестезією, а після видалення росту зуба нічого не заважає і біль зникає. Але може виявитися, що зуб знаходиться в неправильній позиції і тисне на сусідній. У цьому випадку буде стояти вибір між збереженням і видаленням причинного зуба. Щоб визначити причину дискомфорту, ми рекомендуємо записатися на консультацію в нашу клініку. Правильний варіант лікування можна визначити тільки після ретельного обстеження причинного зони

Зробити це можна за телефоном +38 (099) 522-88-98 або залишивши заявку на сайті - ми передзвонимо вам самі!

Поставити своє запитання ви можете в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

Добрий день. Підкажіть, наскільки болюча операція по резекції верхівки кореня і чи бувають після неї ускладнення?

Добрий день. Сама операція безболісна, оскільки проводиться вона під місцевою анестезією. Робиться невеликий розріз в проекції верхівки кореня, де розвивається патологічний процес, а потім знищується увесь вміст гранульоми (кісти). Проводиться обробка стінок, верхівки кореня. Потім проводиться обробка всіх поверхонь, закладаються матеріали, що стимулюють ріст клітин, після чого ясна зашиваються. Ускладнення виникають рідко. Можливий невеликий післяопераційний набряк. Після того, як перестане діяти анестетик, можливий невеликий дискомфорт - як після видалення зуба.

Щоб записатися на консультацію до наших фахівців використовуйте телефон +38 (099) 522-88-98 або залиште заявку на сайті клініки «Мабуть» - ми передзвонимо вам самі!

Крім цього, задати своє питання ви можете в соціальних мережах. Наша сторінка в Instagram: www.instagram.com/verno.com.ua і в Facebook: www.facebook.com/verno.com.ua.

Задати питання
Это обязательное поле
Поле «Email» не заповнено
Это обязательное поле
Ваша оцінка
1 відгуків, оцінка 5 з 5

Рубрика «Питання-відповідь» – це не просто питання, що часто ставляться в галузі стоматології, а прямий контакт наших постійних і потенційних пацієнтів зі спеціалістами клініки «Вірно». Використовуючи форму зворотнього зв'язку, ви маєте можливість отримати онлайн-консультацію з будь-яких напрямків стоматології.